18. apr 2005

Elus vesi ["Kolmas Silm Extra" 1-05]

[ajakiri "Kolmas Silm Extra" 1-05 lk. 20-21]

"Elus" vesi

Madaldatud deuteeriumisisaldusega (deuteerium - geenide lagunemist esilekutsuv vesiniku raske isotoop) vesi on võimeline suurendama inimese eluiga peaaegu 2 korda. Professor Berdõšev kutsub sellist vett reliktseks või "kergeks". Niisuguse vee omadusi uuriti mitme aasta vältel Kiievi ülikooli molekulaargeneetika kateedris.

Üks ettevõetud eksperiment võimaldas hinnata, kuidas mõjutab reliktne vesi spermatosoidide liikuvust. Uuringuteks kasutati viite erinevat vesilahust, igaühes oli erinev hulk deuteeriumi. Selgus, et mida madalam selle aine tase on, seda kõrgem on spermatosoidide aktiivsus. Aga võime "viljastada ja paljuneda" on üks nooruse peamisi tunnuseid.

Nn reliktset vett saab ka kodustes tingimustes valmistada. Kraanivesi tuleb puhastada tavalise filtri abil ja asetada siis pudeliga jääkappi jäätuma. Kui pudelisse tekivad kanamunasuurused jäätükid, ongi "elus" vesi valmis: jäätükid, milles sisaldub suurim kogus raskeid molekule, tuleb ära visata, allesjäänud vesi on tarvitamiseks sobiv. Kui sellist vett regulaarselt pool aastat kasutada, paranevad üldine seisund, uni, mälu ja töövõime. Professor Berdõševi patsient, endine Põhja-Korea liider Kim Il Sung vabanes peale noorendamiskuuri, mis sisaldas ka reliktse vee joomist, hallidest juustest, kortsudest ja sai 78-aastaselt isaks.