19. juuli 2006

Riided teevad inimese

[Ajakiri "Kolmas silm" Mai 1999 lk. 1-2]

Juba ammustest aegadest peale on riietust peetud inimese teiseks minaks, mis peab peremehega tingimata hästi läbi saama. Proovime sensitiivide tarkust järgides välja selgitada, missugused naturaalsed kangad teile kõige paremini sobivad.

Villasel riidel on eriline energiat kiirgav struktuur, millesse on kätketud kõik koduloomade karvkatte head omadused ning koguni aktiviseeritud kujul. Mida paksem ja jämedakoelisem on villane riie, seda suuremaid energiavarusid see endas kannab. Villane kangas kujutab endast puhta kollase spektri eluenergia looduslikku allikat, mis saadab nimetatud energiat inimese biovälja. Sellest valmistatud rõivad on kasulikud passiivsetele tagasihoidlikele ja häbelikele isikutele; aktiivsetele ja taltsutamatutele inimestele seevastu võib villane isegi mõnevõrra ohtlik olla, sest nende endi energia kipub villa toimel võimenduma ja selle üleküllus võib muuta nad kergesti ärrituvaks.
Villasest riidest kostüüm on muidugi ilus ja prestiižne, eriti kui tegemist on juhtival kohal töötava isikuga, ent kui ühes sellega kantakse midagi sünteetilist, võib kandja ärrituvus muutuda sallimatuseks ja koguni jõhkruseks, sest on teada, et villasega koosmõjus sünteetilise kanga negatiivsed energeetilised omadused võimenduvad.
Nõrkadel ja haigetel inimestel aga pole soovitav mitte üksnes villaseid riideid kanda, vaid ka villase teki all magada ja toa põrandale villane vaip panna - siis kaob ka energeetiliselt nõrkadel inimestel pideva väsimuse tunne.

Puuvillane riie sobib igale inimesele ning loob muretu ja rahuliku meeleolu. Puuvill on suurepärane stressi alandaja, mis aitab meid hingeliste traumade ja neurooside korral.
Puuvillase kanga energeetilised omadused sõltuvad samuti suuresti faktuurist ja toorme töötlemise viisist. Seos on siin tõsi küll villase riidega vastupidine: mida õhem on kangas, seda tugevamalt tema mõju väljendub. Töötlemise käigus puuvillase olemust otsekui rafineeritaks, nii et see muutub veelgi puhtamaks.
Puuvillasest kangast rõivad võimaldavad aktiivsetel ja energeetilistel isikutel pärast suuri koormusi paremini taastuda ning vältida enese ülepingutamist, mis sageli ohustab seda tüüpi inimesi. Ka magada on neil kasulik puuvillaste linade vahel puuvillase vatiteki all.
Kinnistele ja eraklikele inimestele on puuvill ideaalne pingete maandamise vahend, mis mõjub rahustavalt pingelisele siseelule, mida nad teistele avada ei taha. Neile võiks soovitada puuvillast voodipesu ja villast tekki - sel puhul saavad nad ühtaegu nii toitva energialaengu kui ka hingelise ja emotsionaalse tasakaalu.

Linane riie. See toob endaga alati kaasa mõningase jahedustunde. Linase kanga peamine energeetiline omadus on see, et ta tekitab inimeses rahuliku keskendatuse tunde. Pingeliselt töötavatele ja aktiivsetele inimestele on see ideaalne materjal, mis ei võimalda neil oma energiat sihitult raisata, vaid aitab suunata selle kindlasse voolusängi ning keskenduda konkreetsele asjale. Peale selle mõjub linane inimestevahelistes suhetes isoleeriva materjalina. Linaselt näib kõik otsekui maha valguvat, rüvetamata tema puhtust ning kaitstes inimest igapäevase energeetilise surve ja otseste energeetiliste rünnakute eest. Linasest kangast rõivaid on soovitav kanda rahvarohketes paikades, siis olete kaitstud masside emotsionaalse tasakaalutuse ja hüsteeria eest - need ei nakata teid.
Aktiivse elulaadiga inimestel tasub kanda linaseid riideid tööl, mis nõuab selget pead, keskendatust ja väljapeetust - just nimelt linane võimaldab kõige paremini neid omadusi ilmutada.
Mis puudutab kinniseid ja eraklikke inimesi, siis neile pakub linane riie kaitset: on nad ju enamasti äärmiselt tundlikud teiste arvamuse suhtes. Suheldes väsivad nad väga kiiresti, sest on pidevalt seesmiselt pinges, hinnates kaasvestleja tundeid ja kavatsusi ning püüdes end nendele kohandada või energeetilisele survele vastupanu osutada. Sellistel juhtudel võimaldab linane riie suurema osa võõrast energeetilisest mõjust kõrvale juhtida. Tuleks siiski hoiduda kandmast linaseid riideid kodus: kui te seda liiga sageli teete, ehitate enda ja omaste vahele otsekui müüri.
Ka linase kanga omadused sõltuvad töötlusest. Kui villase riide puhul on määrav kanga jämedus, siis linase puhul mängib otsustavat rolli värvus: mõju sõltub otseselt sellest, mis värvi kangaga on tegemist. Kõige võimsamalt ilmutab oma toimet värvimata linane, kuna küllastatud soojad toonid võivad tema omadusi vähendada või need koguni olematuks muuta, sest soojad värvid on lina energeetilise olemusega vastuolus. Seevastu külmad toonid, nagu valge, sinine, roheline ja hallikasbeež on tema omadustega kooskõlas.
Must värv võimendab linase riide mõju märgatavalt ning võib peene hingeeluga isikutel esile kutsuda ebamugavustunde. Kui inimesel on mingi mure, võib musta linase riideeseme kandmine talle palju kahju teha, sundides teda ikka ja jälle oma raskele olukorrale mõtlema. Kirjud linased rõivad aga kaotavad kiiresti oma esialgsed omadused.

Siidriie kätkeb tugevat erootilist laengut - see omadus on ühelt poolt väga meeldiv, aga teiselt poolt igapäevaelus ka üsna ohtlik. Siidi mõju sõltub samuti suuresti kvaliteedist. Mida õhem on kangas, seda puhtam ja tugevam on selle toime. Ka siidi omadused võivad muutuda sõltuvalt sellest, mis värvi riidega on tegemist. Mitmevärvilise siidi toime väheneb märgatavalt, kõige võimsamalt tulevad erootilised omadused aga esile mustade, punaste, valgete ja hallide kangaste puhul. Paraku on meie erootilised eelistused üpris erinevad, seepärast sõltub kõik individuaalsest valikust. Siidrõivast valides võtke see paremasse kätte ja libistage sellega üle vasaku käe randmest küünarnukini. Kui teie keha puudutusele vastab, on ese teie oma.
Siidi aktiivne toime avaldubki üksnes kontaktis inimekehaga - siidpesu, siidsukki ja siidist asemeriideid on kõigil aegadel kasutatud iharust tekitavate atribuutidena. Maades, kus armukunsti au sees peetakse, hinnatakse kõrgelt ka siidi ning eelistatakse seda kõikidele teistele kangastele. Seevastu Euroopa riikides, kus kaitsti tütarlaste kõlbelisust, vaatas avalik arvamus kaua viltu sellele, kui noored neiud siidriideid kandsid: neid peeti ülemäära "avalikeks".

Vitatron